Home / Un Motiv / De ce alegem nefericirea?
de ce alegem nefericirea unmotiv.ro

De ce alegem nefericirea?

În articolul anterior vă invitam să plecați dacă nu aveți motive să rămâneți! De prea multe ori alegem nefericirea și avem nevoie să știm de ce facem această alegere. Uneori, am impresia că devenim dependenți de nefericire.

5 motive care ne fac să alegem nefericirea în locul fericirii

 

  1. Copilăria și modul în care am fost educați își pune amprenta pe alegerile noastre. Cei care au fost crescuți într-un mediu foarte strict și cu o disciplină dusă la extrem confundă nefericirea cu dragostea adevărată.
  2. Lipsa stimei de sine și nesiguranța vin la pachet cu ideea că nu merităm să fim fericiți, motiv pentru care alegem să ne complacem în nefericire.
  3. Evenimentele nefericite din viața noastră ne-au făcut să ne complacem în această stare și să ne fie frică să ne dorim să fim fericiți, prin simplul fapt că e o stare necunoscută nouă.
  4. Frica de o dezamăgire mai mare ne face să nu ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de ceea ce avem.
  5. Unii oameni iubesc starea de nefericire, se complac în ea și chiar se mândresc cu ea. Pentru ei e o provocare să vadă cât pot suporta. Acestă atitudine are la baza sa o tulburare emoționată mare ce le-a afectat sănătatea mintală.

 

Studiile și nefericirea

Un studiu realizat de Ed Diener și Shigehiro Oishi pe 10 000 de participanți din peste 48 de țări a demonstrat faptul că fiecare om își dorește să fie fericit, mai mult decât să fie bogat. Rezultatul studiului m-a surprins. Am ținut să îl împărtășesc și cu voi pentru a vă aminti că și voi vă doriți acest lucru!

Nu există un manual care să ne învețe să fim fericiți. Nu există un drum al fericirii. Suntem doar noi și alegerile noastre și modul în care lăsam acele alegeri să ne influențeze. Fericirea nu e doar emoție, are și o parte cognitivă.

Sonja Lyubomirsk spune că „40% din capacitatea de a fi fericiţi se află în puterea noastră de a schimba ceva”.

Fericirea are o formulă bazată pe aspirațiile și așteptările noastre, dar și pe capacitatea noastră de a înțelege că unele lucruri nu pot fi schimbate.

Putem alege să schimbăm la noi modul în care percepem viața. Putem alege să conștientizăm modul în care trecutul apasă pe alegerile noastre și le putem schimba. Putem pleca din locurile în care suntem nefericiți și de lângă oamenii care nu se ridică la așteptările noastre. Putem alege să alergăm prin necunoscut spre fericirea noastră. Putem alege să fim noi și să ne apreciem pentru ceea ce suntem și să avem convingerea că merităm mai mult și mai bine.

Alege și tu să fii fericit!


Sursa foto: neatoday.org

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.