Home / Beauty / Ingrediente Cosmetice / Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate
Polyglyceryl-3 Dicitrat/Stearat
Polyglyceryl-3 Dicitrat/Stearat

Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate

Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate este un emulsifiant pe baza vegetală, un amestec de acid citric cu acid stearic. Are ca și formă una asemănătoare cu biluțele. La noi în țară nu se găsește de cumpărat în formatul actual, el fiind achiziționat doar de companiile care îl folosesc pentru realizarea diferitelor produse cosmetice sau de îngrijire.

Formula chimică Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate
Formula chimică Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate

 

Este compus din următoarele ingrediente:

  • glicerina
  • acid stearic
  • acid citric

Este ideal pentru toate tipurile de ten și folosit în general pentru loțiuni cosmetice și creme. Principalul sau scop în cadrul prepărării produselor cosmetice este de:

  • ajustare a pH-ului,
  • agent de chelare și corector de pH în produse pe bază de tenside alcaline,
  • emolient,
  • co-emulsifiant, agent de stabilizare pentru emulsii.
Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate cât de nociv este asupra pielii?
  • nu conține formaldehidă,
  • nu are în componența sa parfum,
  • nu conține parabeni,
  • nu conține lanolină,
  • nu conține conservanți precum Methylisothiazolinone sau Methylchloroisothiazolinone,
  • nu conține nichel,
  • nu conține compuși chimici nocivi ce pot afecta dezvoltarea copiilor.

Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate este aprobat pentru folosirea în produse cosmetice. În review-urile produselor făcute de mine, va fi semnalizat în permanență cu acest verde, alături de alte produse care nu ridică semne de îngrijorare.

***

Nu știu să poată fi folosit acasă pentru a ne crea noi anumite produse cosmetice. Dacă voi știți de unde poate fi achiziționat de la noi și cum poate fi folosit acasă, vă invit să îmi lăsați un comentariu.

Scrie un comentariu