Home / Beauty / Moda si stil / Rochii de seara in functie de forma corpului
Rochii de seara

Rochii de seara in functie de forma corpului

Înainte de a pleca în căutarea unei rochii de seara, te-ai întrebat care ar fi istorie ei? Încă din cele mai vechi timpuri rochia a reprezentat un element nelipsit din garderoba unei femei. La început se punea accent pe modele simple din materiale precum inul, bumbacul sau mătasea. Treptat rochiile au prins forme și culori diferite, dar toate au avut ca scop sublinierea feminității.

Calitatea rochiilor și eleganța acestora a început să prindă contur din secolul al XIV-lea. S-au remarcat prin extravaganță, dar și prin apariția corsetului. Din punctul meu de vedere, schimbările economice dar și sociale s-au reflectat cel mai bine în forma și eleganța rochiilor la sfârșitul secolului al XIX-lea. Atunci rochiile au început să fie împărțite și pe categorii: rochii de seara, rochii pentru domnișoarele de onoare, rochii de mireasă sau rochii de ocazie.

Cum alegi rochii de seara care să te avantajeze?

Alegerea unei rochii de seară nu este deloc ușoară. Suntem norocoase pentru că avem foarte multe locuri de unde le putem alege. Înainte de a îmi alege o rochie de seară iau în calcul mai multe elemente, după cum urmează.

Rochii de seara după forma corpului și a feței

Când vine vorba de forma feței, e foarte ușor să jonglați cu diverse croieli. Dacă aveți fața rotundă, alegeți o croială cu decolteu în v. Dacă aveți fața ascuțită sau ovală, optați pentru rochii ce au decolteul în forma rotundă, bărcuță sau rochii cu umerii goi dar zona gâtului să fie acoperită. Legat de forma corpului am ales să vă ofer câteva exemple de rochii de seara în imagini.

Pentru un corp în formă de măr este important să subliniem linia decolteului și să alegem o rochie în v, dar și linia taliei.

Rochii de seara corp in forma de măr - unmotiv.ro
Rochii de seara corp in forma de măr

Corpul în formă de pară are nevoie să îi fie evidențiată talia, iar în partea de jos puteți alege o rochiță largă și vaporoasă.

Rochii de seara în forma de para - unmotiv.ro
Rochii de seara în forma de para

Un corp cu o formă dreptunghiulară are nevoie să fie pus în valoare de croieli axate pe talie și bust.

Rochii de seara - corp în forma dreptunghiulara - unmotiv.ro
Rochii de seara – corp în forma dreptunghiulara

Mult râvnitul corp în formă de clepsidră poate fi pus foarte ușor în valoare cu rochii de tip sirenă sau mulate.

Rochii de seara - corp forma clepsidra - unmotiv.ro
Rochii de seara – corp forma clepsidra
Materialul rochiei și culoarea

În prezent puteți alege orice material și orice culoare în funcție de preferințe, dar și de personalitatea voastră. După cum puteți observa în exemplele oferite mai sus în materii de rochii de seara alese de pe site-ul dyfashion.ro, rochiile sunt confecționate din materiale vaporoase, saten, dantelă, tafta sau voal. Culorile variază și la fel aveți de unde alege dintr-o gamă foarte largă de rochițe.

Preferatele mele sunt cele roșii, albstru roial sau negre, dar și rozul prăfuit și albastrul pal pot să vă pună eleganța și feminitatea ușor în valoare. Important este să te simți bine și să simți că rochia vine ca o completare a ta.

Cu siguranță, în alegerea unei rochii de seara importantă este și partea care ține de buget. Din fericire avem foarte multe oferte și posibilități în prezent. Din punctul meu de vedere, cel mai important este să știm să ne alegem rochii de seara care să ne avantajeze, în funcție de forma corpului.

Dacă articolul ți-a fost util, nu uita să îl distribui și să-mi lași un comentariu în care să îmi scrii după ce criterii alegi tu rochii de seara!

 

4 comments

  1. Foarte bun articolul, dar cred ca cele mai multe femei inca aleg rochia de seara in functie de buget, tu ce crezi?

  2. Si eu cand imi cumpar o rochie ma uit atenta sa ma avantajeze, am gasit un magazin online super tare missgrey.ro unde toate imi vine perfect!

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.