Home / Gânduri / Tu cerșești des un like?
Un Like pe Facebook
Un Like pe Facebook

Tu cerșești des un like?

– Dă-mi și mie păpușa!
– De ce să ți-o dau?
– Pentru că vreau să mă joc și eu cu ea.
– Joacă-te! Ce, nu te las eu? Asta e păpușa mea, nu ți-o dau!

Fiecare dintre noi a trecut la un moment dat printr-un asemenea moment. Păpușa poate fi ușor înlocuită cu o mașinuță. Astăzi, trecem prin momente asemănătoare, de cele mai multe ori, pe rețelele de socializare.

Să vă povestesc! Eram la un curs pentru bloggeri și fiecare se prezenta. Mai timid, mai cu personalitate, mai profund sau mai simplu. Unii aveau curaj să își spună numele blogului alții nu. Înaintea mea, o doamnă sau domnișoară care spune că ar scoate frumosul dintr-un business și ar evidenția poveștile din spatele lui, îmi spune clar și răspicat după 10 secunde „Da-mi un like să ajung la 1500!”.

În momentul respectiv orice interes al meu asupra ei a dispărut și m-au cuprins nervii. Abia te știu de 2 minute. Nu îmi inspiri încredere, nu îmi spui nimic despre tine. Ai un business cu un nume ales ca acele emailuri de le făceam când a apărut Yahoo. Vă amintiți, când mai dublam câte o literă sau două pentru că cel dorit era luat? Din frumushica4you ajungeam la frumuushica4youu?

Pentru ce? De ce aș fi eu interesată să te urmăresc? Poate suntem la același curs, poate ne interesează aceleași lucruri, dar de ce mi-aș umple wallul pe Facebook cu notificări de la un business care nu știe să se promoveze?

Vrei un like? Oferă-mi ceva!
Stima ta de sine va crește cu acel like, alți like-uitori de pe Facebook vor vedea că tu crești, dar eu ce primesc?
Nu știu cum te numești, nu am înțeles concret ce faci. Tu nu știi nimic despre mine. Habar nu ai dacă businessul tău ar putea să mă transforme în client și îmi ceri un like? Ăsta e tupeu de acum, nu promovare agresivă.

Tu cerșești des un like?

Nu pot înțelege nebunia aceasta în a crește o pagină de Facebook cu like-uri cerșite. Toți avem în grupul nostru un cerșător de like-uri. La o poză, la o postare, uneori chiar te fac să te simți prost dacă nu dai like.

Dar, dacă ai un business și îți pasă de un număr, măcar plătește 100 lei și cumpără like-uri. Nu îi obliga pe cei cu care interacționezi la un curs să devină fanii tăi. Sau dacă tot vrei să o faci, fa-o cu stil. Prezintă-te, vinde-te frumos, oferă ceva!

Aș fi apreciat mai mult dacă te-ai fi prezentat, tu, omul, nu afacerea. Dacă mi-ai fi spus cât de mult îți place ceea ce faci, cât timp investești în acel lucru și cum te chinui să îți creezi o comunitate care să te urmărească. Hai să facem un exercițiu împreună!

Bună! Eu sunt fetița răzgâiată din copilărie care nu-ți dădea păpușa să te joci cu ea. Știi de ce? Pentru că eu am fost cuminte ca să primesc acea păpușă, am citit cărți și am făcut toate temele. Am plâns la școală dacă nu primeam 10, pentru că dacă aș fi luat 9 nu aș fi primit păpușa. Nu vreau să îți dau păpușă să te joci cu ea, pentru că eu vreau să ne jucăm împreună! Dar nu îți voi spune asta și voi deveni fetița pe care nimeni nu o suportă”.

Nu e răutate, e felul în care creștem. De mici luptăm pentru ceea ce vrem și ne argumentăm constant alegerile și demonstrăm mereu pentru a primi. Cam așa stă povestea și cu like-ul. Nu poți cere ceva doar pentru tine, în schimb poți oferi ceva pentru amândouă!

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.