Home / Un Motiv / Un motiv să zâmbești
un motiv să zâmbești unmotiv.ro
un motiv să zâmbești unmotiv.ro

Un motiv să zâmbești

Astăzi am decis să îți ofer mai mult de un motiv să zâmbești și am să îți împărtășesc motivele pentru care eu aleg să zâmbesc.

1. Zâmbesc în momentele în care sunt stresată sau neliniștită

Zâmbetul ajută, indiferent dacă e forțat sau nu. Evident în momentele în care sunt stresată zâmbetul meu nu este unul tocmai natural, dar reușește să mă calmeze și să mă tempereze. Pentru cei care au nevoie de un motiv în plus pentru a înțelege de ce e bine să zâmbim în astfel de momente, sunt studii (1) care au demonstrat o încetinire a ritmului cardic în momentul în care zâmbim atunci când suntem nervoși.  Când vei fi nervos data viitoare, zâmbește și vei simți cum te calmezi!

2. Zâmbetul eliberează endrofinele

Zâmbetul te ajută să treci mai ușor peste momentele stresante prin eliberarea de endrofine (2). Endrofinele sunt neurotransmițători alături de serotonină și dopomină și ne oferă o stare de fericire. În loc să alegi o pătrățică de ciocolată, alege să zâmbești. Efectul va fi același.

3. Zâmbetul întărește sistemul imunitar

În urma unui studiu (3) realizat pe copii spitalizați, s-a constatat faptul că numărul de celule albe din sânge a crescut la cei care au primit vizite de la păpușari și poveștitori. În timpul vizitelor acestia au râs, iar zâmbetul produce celule albe ce ajută la lupta împotriva bolilor.

4. Zâmbetul te face mai încrezător și mai credibil

Cei mai importanți lideri zâmbesc, larg și frumos. Încrederea celor din jur poate fi câștigată cu un zâmbet. Analizează un om care zâmbește mereu, ce părere ai? Îți place, îl admiri, vrei să fii ca el?
Atunci zâmbește!

Alege să zâmbești indiferent de ceea ce e în sufletul tău. Ignoră-i pe cei care te acuză pentru zâmbetul fals, important este că ai un zâmbet și ai găsit în tine puterea de a îl afișa. Nu e ușor să fii fericit, nu e ușor să îi inspiri pe cei din jurul tău, dar nu e imposibil. Zâmbind îți poți schimba starea de spirit, te poți calma în momentele stresante, poți să îți crești nivelul de endrofine și nu în ultimul rând numărul de globule albe. Zâmbetul poate fi cartea ta de vizită și îți va oferi încredere și credibilitate în ochii celor din jur.

Pe tine ce te face să zâmbești?

Referințe

 1. http://pss.sagepub.com/content/early/2012/09/23/0956797612445312
 2. Curley J. P., Keverne E. B. 2005 Genes, brains and mammalian social bonds. Trend Ecol. Evol. 20, 561–567
 3. https://goo.gl/tWG2se

13 comments

 1. Ce bine a picat articolul ăsta! Tocmai mi-am dat seama că astăzi n-am zâmbit deloc pentru că am fost atât de stresată.

 2. Este nemaipomenit sa incepi fiecare zi cu un zambet. Big like!

 3. foarte frumos! un zambet chiar poate schmba lumea. 🙂

 4. Mie imi aduce zambetul pe buze o poza cu niste catei…sau clipulete…iar acel zambet, e natural!
  Iar omul din viata mea ma face aproape zilnic sa rad…uneori chiar si cu lacrimi! Iar „Terapia” asta, e cea mai buna! 🙂

 5. Ador sa zambesc si incerc sa o fac cat mai des si sa stau in preajma oamenilor care emana pozitivitate.

 6. da, avem o multime de motive sa zambim, cateodata uitam de asta.pupp

 7. Eu cred ca totusi e mai important si benefic sa cauti un motiv, fie el cat de mic, care sa-ti aduca un zambet sincer in momentele dificile (pozele cu pisici/ratoni ajuta 😀 ), nu unul fortat.

 8. De un milion de ori am zâmbit azi pt. ca am un om minunat lângă mine care are grija de asta!

 9. si 5. zambetul te face mai frumos!

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.